V spomin Zori Konič 1922 – 2018

Le nekaj dni jo je ločilo od praznovanja 97 rojstnega dne. Vsi, ki smo jo poznali in jo imeli  radi, smo se od Zore Konič, dolgoletne članice Splošnega športnega društva Tržič, poslovili v petek, 4. januarja 2019 na tržiškem pokopališču.

Kot triletna deklica je že telovadila v Sokolskem društvu v Bohinjski Bistrici, kjer je bila tudi rojena. Ko se je družina leta 1935 preselila v Tržič se je takoj vključila v delovanje Sokolskega društva v Tržiču. Tu se je začela njena tekmovalna pot v gimnastiki, ki pa jo je prekinila II. svetovna  vojna.

Kot članica Sokola je že leta 1941 pričela sodelovati z odporniškim gibanjem, jeseni leta 1942 pa je bila že aktivno vključena v delo boja proti okupatorju. Ta aktivnost je bila razlog, do je bila leta 1944 zaprta v Begunjah, nato pa deportirana na prisilno delo v Nemčijo. Tudi po vojni je vseskozi delovala v različnih organizacijah, vedno pa je bila prisotna na proslavah in zborovanjih OO ZZB za vrednote NOV.

Vse grozote in trpljenja, ki jih je doživela v vojni pa niso mogli uničiti njene želje po športu. Takoj po vojni je bila ena izmed ustanoviteljev Fizkulturnega društva v Tržiču, bila je aktivna  tekmovalka v vajah na orodju in partizanskem mnogoboju, bila je načelnica in vodnica ženskih oddelkov v TVD Partizan Tržič, vodila najmlajše, pripravljala in vodila športne javne nastope in akademije, bila je sodnica na številnih tekmovanjih širom Jugoslavije. Za vse to je prejela mnoge pohvale in priznanja, leta 2004 pa ji je  društvo dodelilo tudi naziv »častne članice Splošnega športnega društva Tržič«.

Vedno je govorila, da je Sokolnica njen drugi dom. Njena volja je bila močna, neomajna, celo nalezljiva. Na svoji poti jo je sejala med mlade in manj mlade. Mnogim, ki so se srečali z njo je podarila delček sebe. Zato je bila njena pot tako uspešna in bogata.

SŠD Tržič