Sokolnica danes

S prodajo Kopališča v letu 2013 se je vodstvo društva odločilo, da s prejeto kupnino v celoti obnovimo Sokolnico. V maju leta 2013 smo zaključili z vadbo v Sokolnici in pričeli z praznjenjem objekta. Pričela so se rušitvena in gradbena dela. Celotno prenovo je izvedlo podjetje Semago, d.o.o. iz Tržiča, dela pa so bila v mesecu novembru 2013, ko je bila tudi svečana otvoritev.

Obnova je bila zahtevna, saj je bilo potrebno upoštevati tudi zahteve Zavoda za spomeniško varstvo. Tako smo v dvorani ohranili nekatera telovadna orodja in ne nazadnje tudi balkon.

Velika dvorana v Sokolnici je primerna za košarko, odbojko, badminton in podobne športe. V Sokolnici lahko zagotovimo tudi zaščito za športni parket in tako v dvorani lahko potekajo tudi druge aktivnosti ne-športne in manj športne narave.

Mala dvorana v Sokolnici  meri 5 x 16 m in omogoča izvedbo raznih aktivnosti; plesnih, aerobičnih, lahko pa je namenjena tudi za sestanke, predstavitve, predavanja in podobno. Dvorano smo opremili tudi z velikim ogledalom in stenskimi ročaji, ki naše dejavnosti še popestrijo.

Imamo poseben prostor za hrambo športnih rekvizitov. Za organizacijo raznih dogodkov imamo še »sejno sobo« in kuhinjo ter seveda društveno pisarno.

V kleti se nahaja kurilnica, ločeni garderobi za moške in ženske, prav tako tudi sanitarije. Poleg tega smo v kleti oddali v najem tudi  prostor, kjer si je najemnik uredil trgovinico s športno opremo.