Sokolnica danes

S prodajo Kopališča v letu 2013 se je vodstvo društva odločilo, da s prejeto kupnino v celoti obnovimo Sokolnico.  V maju leta 2013 smo zaključili  z vadbo v Sokolnici  in pričeli  z praznjenjem objekta.  Pričela  so se rušitvena   in gradbena   dela.  Celotno prenovo je izvedlo podjetje  Semago, d.o.o. iz Tržiča, dela pa so bila  v  mesecu novembru 2013, ko je  bila  tudi  svečana  otvoritev.

Obnova je bila  zahtevna,  saj je bilo potrebno upoštevati  tudi zahteve  Zavoda za spomeniško  varstvo. Tako  smo  v dvorani ohranili nekatera telovadna orodja  in ne  nazadnje tudi  balkon.

Velika dvorana v Sokolnici  je  primerna za košarko, odbojko, badminton in podobne športe. V Sokolnici lahko zagotovimo tudi zaščito za športni parket in tako v dvorani lahko potekajo tudi druge aktivnosti ne-športne in manj športne narave.

Mala dvorana v Sokolnici  meri 5 x 16 m in omogoča izvedbo raznih aktivnosti; plesnih, aerobičnih, lahko pa je namenjena tudi za sestanke, predstavitve, predavanja in podobno. Dvorano smo opremili tudi z velikim ogledalom in stenskimi ročaji, ki naše dejavnosti še popestrijo.

Imamo  poseben prostor za hrambo  športnih rekvizitov. Za organizacijo raznih dogodkov imamo še »sejno sobo« in kuhinjo ter seveda društveno  pisarno.

V kleti  se nahaja kurilnica, ločeni garderobi za  moške in ženske, prav tako tudi sanitarije. Poleg tega smo v kleti oddali v najem tudi  prostor, kjer si je najemnik uredil trgovinico s športno opremo.